Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lid worden?
Stuur een mailtje naar zwolle@exstudiantes.nl De secretaris zal vervolgens snel contact met je opnemen. Wellicht kun je eerst een keer meetrainen om een indruk te krijgen. Als je het inschrijfformulier hebt ontvangen en  ingevuld zal Exstudiantes Zwolle je aanmelden bij de KNVB. Zodra de aanmelding is verwerkt ben je speelgerechtigd.

Kan ik samen met een paar vrienden mij aanmelden als team?
Jazeker. Je bent van harte welkom om je als team aan te melden bij Exstudiantes. We streven naar een minimale teamomvang van minimaal acht spelers. Als je hier niet aan komt dan zullen we in overleg het team aanvullen met enkele individuele inschrijvingen. Stuur een mailtje naar de zwolle@exstudiantes.nl om te vragen naar de mogelijkheden. We maken graag vooraf even kennis.

Als team ontvang je een tas met shirts, enkele ballen en de spelerspassen voor aanvang van de competitie.

Moet ik afgestudeerd zijn om lid te kunnen worden?
Nee, daar doen we niet moeilijk over. Ook als je niet gestudeerd hebt of nog student bent kun je lid worden bij ons. Voor ons is belangrijk: een sportieve en positieve houding!

Worden er buiten het voetbal om activiteiten georganiseerd?
De club streeft naar een gezellig en informele sfeer in teams. Dat moet enerzijds vanzelf gaan, maar activiteiten dragen daar altijd aan bij. We streven ernaar op structurele basis toernooien te organiseren. Daarnaast zullen door het jaar regelmatig borrelmomenten zijn. We merken overigens dat de meest legendarische borrels spontaan ontstaan na de thuiswedstrijden. We leggen dan ook een deel van het initiatief bewust bij onze leden.

Er zijn meerdere Exstudiantes verenigingen in Nederland. Hoe zit dan?
Het idee voor een alumni zaalvoetbalvereniging is enkele jaren geleden ontstaan in Groningen. De plaatselijke studenten-zaalvoetbalvereniging Drs. Vijfje groeide erg hard (inmiddels de grootste zaalvoetbalvereniging van NL). Onbedoeld ontstond een scheiding tussen de studenten en de oudere spelers die inmiddels werkten. Toen is besloten Exstudiantes op te richten. Dit was een zodanig groot succes dat ook in A’dam, Utrecht, en nu dus ook in Zwolle een vereniging is opgericht. Eerst was Exstudiantes alleen gericht op zaalvoetbal, maar daar zijn in de afgelopen jaren twee volleybal clubs bijgekomen (Groningen, A’dam).  Tussen de clubs vindt veel kennisuitwisseling plaats en worden toernooien georganiseerd. Bovendien worden de clubs gefaciliteerd door een overkoepelende stichting.

Kan ik tijdens het seizoen veranderen van lidmaatschap?
Switchen is alleen mogelijk van X-lidmaatschap naar een regulier lidmaatschap. Mochten er bijzonder omstandigheden zijn dan is in overleg veel mogelijk.

Hoe kan ik mij afmelden?
Jammer dat je de club gaat verlaten. We hopen dat je een leuke tijd hebt gehad. Je kunt je schriftelijk afmelden door een mailtje te richten aan de secretaris via zwolle@exstudiantes.nl  Afmelden dient voor 1 juni te gebeuren. Halverwege het seizoen het lidmaatschap beëindigen is in overleg mogelijk.

Vraag niet beantwoord? Stuur een mailtje naar zwolle@exstudiantes.nl en je krijgt snel antwoord.

Hoofdsponsor

Team Sponsoren