Home > Nieuws > EXS 3 sluit het seizoen positief af na spectaculaire opmars

EXS 3 sluit het seizoen positief af na spectaculaire opmars

Het eerste seizoen zit erop. Waar EXS 2 lang heeft meegestreden voor de titel, daar verdienen de prestaties van EXS 3 misschien wel meer aandacht. Het beloofde een moeilijk seizoen te worden. De eerste wedstrijd ging kansloos verloren met 1-16. De weken daarna liep het team nogmaals tegen een aantal flinke zeperds aan. Na de eerste 7 speelrondes waren slechts drie punten behaald.  Er werd alleen gewonnen bij Epe.

Toch was een positieve trend zichtbaar. Er werd minder hard verloren en soms bijna gewonnen. In februari begon het echt te lopen. Iedereen kende zijn plek en daarbij behorende taken. Aan de hand van de toppers Jesper en Yannick werd een opmars ingezet. Verder ging Johan scoren, Wouter zette de tactische lijnen uit, Dennis liet spectaculaire passeerbewegingen zien, Johannes zette overal een been tussen, Wieger moedigde aan, Koen rommelde door, Bart liep nu wél en X-lid Joa werd als keeper schier onpasseerbaar. De wedstrijden die in de eerste seizoenshelft nog verloren zouden zijn gegaan werden nu wél over de streep getrokken. De 7-9 winst tegen VIOS V1 was het hoogtepunt.

Voor de aandachtige toeschouwer is het duidelijk wat de basis heeft gevormd voor de spectaculaire ontwikkeling gedurende het seizoen. Het teamgevoel. Binnen enkele maanden is een sterk collectief gesmeed van jongens die voor aanvang van het seizoen elkaar niet kenden. De sfeer is altijd positief, ook als verloren wordt. Soms wordt voor de wedstrijden gezamenlijk gegeten en altijd na de overwinning/verlies een biertje gedronken. Kortom, de basis voor overwinningen werd gelegd buiten het veld.

Hulde. Vanwege verschillende redenen nemen Wouter, Wieger en Johannes voorlopig afscheid van EXS 3. Bedankt voor jullie inzet! Volgend jaar wordt de top van de ranglijst bestormd met enkele verse krachten. Tot dan!

stand 22-5

Check Also

Dames 2 gaat op voor bekerwinst

Aankomende vrijdag speelt ons tweede damesteam de finale van de beker, tegenstander is PFC Pro …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoofdsponsor

Team Sponsoren